African         Beauty

cosmetics in harmony with nature

AFRYKAŃSKIE CZARNE MYDŁO

Hipoalergiczne, całkowicie naturalne, czarne mydło z Ghany.
Testowane dermatologicznie, nie zawiera żadnych sztucznych dodatków ani zapachów.
Wytwarzane ręcznie bez wykorzystania jakichkolwiek maszyn,
wyłącznie ze świeżych, nigdy niekonserwowanych składników zbieranych ręcznie z roślin rosnących w naturalnym środowisku.
Wegańskie, nietestowane na zwierzętach.

CO TO JEST ORYGINALNE

AFRYKAŃSKIE MYDŁO?

Czarne mydło pochodzi z Afryki Zachodniej z Ghany. Bogatego, subtropikalnego regionu kontynentu,
jeszcze nietkniętego działalnością człowieka, gdzie gleba, klimat i pogoda tworzą idealne warunki wzrostu
dla tzw. „super foods” – najbogatszych w składniki odżywcze roślin na ziemi.
To właśnie w naturalnie występujących w tych  super roślinach minerałach i witaminach o silnych właściwościach
przeciwutleniających, przeciwgrzybiczych i przeciwbakteryjnych tkwi sekret jego skuteczności.
Przepis na to mydło jest w Ghanie od wieków przekazywany z pokolenia na pokolenie.
Tradycyjne – całkowicie ręczne metody  produkcji w połączeniu z unikalnymi, świeżymi,
nigdy niekonserwowanymi, składnikami oraz naturalnym dziewiczym środowiskiem, w jakim jest wytwarzane, sprawiają,
że proces jego produkcji jest nie do odtworzenia w warunkach laboratoryjnych.
* Jedyną maszyną używaną przy produkcji tego mydła jest maszyna do pakowania.
Miejscowa ludność wykorzystuje to mydło jako uniwersalny kosmetyk
do wszystkich części ciała: twarzy, ciała i włosów.

TYLKO 4 SKŁADNIKI

Wiele tzw. „afrykańskich mydeł” reklamowanych jako naturalne zawiera w rzeczywistości sztuczne dodatki jak np. sztuczne aromaty, stabilizatory.
Tego typu mydła są produkowane przemysłowo z importowanych masowo tanich i niskiej jakości komponentów.

Nasze mydło zawiera tylko 4 składniki i jest wytwarzane tradycyjnymi –  ręcznymi metodami na miejscu w Ghanie.
Porównaj składy, wypróbuj i przekonaj się, co może zdziałać dla ciebie prawdziwie naturalny produkt.

Olej palmowy

Dbamy o zachowania dzikiej przyrody i lasów deszczowych oraz o zrównoważony rozwój Ghany. Dlatego wykorzystujemy wyłącznie olej pochodzący z palm dziko rosnących w ich naturalnym środowisku. Ziarna do jego tłoczenia zbierane są ręcznie przez miejscową ludność. Nie używamy maszyn mogących szkodzić środowisku naturalnemu. Najwyższa jakość naszego oleju oraz troska o środowisko poświadczone są certyfikatem Ecocert. Naturalnie pozyskany olej zawiera przeciwutleniacze i witaminy, w tym witaminę K i E, które zwalczają wolne rodniki, nadając skórze młodzieńczy wygląd, a wysoka zawartość kwasu laurynowego sprawia, że mydło doskonale się pieni i gładko rozprowadza na skórze. Łagodzi suchą i wrażliwą skórę, pozostawiając ją nawilżoną i odżywioną.

Olej kokosowy

Olej kokosowy jest produktem bogatym w kwasy tłuszczowe, zawiera witaminy E i K, żelazo oraz związki fenolowe. Dzięki temu wykazuje działanie przeciwutleniające, wzmacniające odporność komórkową oraz ma właściwości przeciw starzeniowe. W kosmetyce tradycyjnej i nowoczesnej ceniony jest ze względu na zdolność wiązania wody, zatrzymywania jej w głębszych warstwach skóry oraz tworzenia bariery ochronnej o działaniu przeciwbakteryjnym. Olej kokosowy zmniejsza kolonizację grzybów z rodzaju Candida, a także wykazuje stosunkowo wysoki, w porównaniu z innymi olejami roślinnymi, indeks SPF (Sun Protecting Factor).
Te wszystkie właściwości sprawiają, że jest on bardzo ceniony w pielęgnacji. Badania potwierdzają pozytywny wpływ stosowania oleju kokosowego w przypadku atopowego zapalenia skóry, nadmiernego rogowacenia oraz przesuszenia.

MASŁO SHEA

Zwane również Karite to tłuszcz roślinny uzyskiwany z owoców Masłosza Parka. Doskonale nawilża i natłuszcza nawet najbardziej wysuszoną skórę, dzięki czemu chroni ją przed utratą wody. Zmiękcza zrogowaciały naskórek i zmniejsza szorstkość skóry zwłaszcza na stopach, łokciach czy kolanach a dzięki dużej zawartości witamin A, E i F działa przeciwzmarszczkowo, wygładza i odżywia skórę. Stanowi naturalny delikatny filtr przeciwsłoneczny odpowiadający SPF 5 pomagający uzyskać równomierną i długo utrzymującą się opaleniznę. Wzmacnia strukturę włosów, zmniejsza ich łamliwość i zapewnia ogólną poprawę ich kondycji. Włosy są elastyczne, gładkie, błyszczące i nie tracą naturalnego nawilżenia. Dzięki zawartości fitosteroli przyspiesza gojenia się ran oraz regenerację skóry w miejscu podrażnienia. Wspomaga funkcję ochronną skóry, zwiększa jej elastyczność i chroni przed wysuszeniem. Minimalizuje oznaki starzenia skóry spowodowane promieniowaniem UV oraz zmniejsza widoczności rozstępów i cellulitu.

Węgiel z kakaowca.

Węgiel kakaowy to zwęglone łupiny kakaowca – inaczej nazywany jest popiołem kakaowym. Jego szczególną zaletą są właściwości oczyszczające i detoksykujące – przez co używany jest w medycynie jako naturalne lekarstwo na choroby i zaburzenia żołądkowe. W kosmetologii wykorzystywany jest ze względu na wysoką zawartość minerałów, które odżywiają i chronią skórę.
Węgiel kakaowy jest też naturalnym ługiem (organicznym węglanem potasu) używanym przez nas w procesie naturalnego zestalania mydła. Uzyskujemy go z wysuszonych łusek i strąków kakaowca.

JEDNO MYDŁO
WIELE ZASTOSOWAŃ

PIELĘGNACJA TWARZY

• doskonale usuwa makijaż i zanieczyszczenia
• delikatnie i dokładnie oczyszcza pory
• działa antybakteryjnie i łagodząco
   jest szczególnie polecony do skóry trądzikowej
• pozostawia skórę miękką i nawilżoną

PIELĘGNACJA DŁONI

• antybakteryjne
• delikatne
• idealne do częstego mycia rąk
• doskonałe do pielęgnacji suchej i wrażliwej skóry rąk

PIELĘGNACJA CIAŁA

• doskonale myje i nie podrażnia
• idealne do wszystkich rodzajów skóry
• działa antybakteryjnie i łagodząco
• pozostawia skórę miękką i nawilżoną

Wyłącznym dystrybutorem marki w Polsce jest firma Milton sp. z o.o.

tel: +48 605 042 709, www. miltoncdi.com